Mire való az ellenállást növelő fürdőruha?

Mint ahogy az a nevükből is nyilvánvaló, ezek a fürdőruhák megnövelik a vízellenállást, ezáltal megnehezítik az úszást és intenzívebbé varázsolják az edzéseid. Ismerd meg az ellenállást növelő fürdőruhákat és az ezekben való edzés előnyeit.

Mire való az ellenállást növelő fürdőruha?

A Drag Shorts, azaz ellenállást növelő fürdőruha valójában egy speciális segédeszköz úszóknak, amellyel viszonylag ritkán találkozhatunk az uszodákban, vagyis inkább nem nagyon szoktuk észrevenni. Haladó úszóknak fejlesztették ki, akik szeretnék tovább fokozni az edzések intenzitását és javítani akarják fizikai állapotukat. A régi mondás itt is érvényes: „Ha kemény a kiképzés, könnyű a harc.”
 

Miből készülnek az ellenállást növelő fürdőruhák?

Az ellenállást növelő fürdőruhák hálós anyagból vagy speciális hálóból készülnek, és mindig a hagyományos fürdőruhák felett kell viselni őket. Uniszexek, így nők és férfiak egyaránt felvehetik. A fürdőruha hálója kétrétegű és nagyon bő, ezért a víz megszorul a két réteg között, megnehezítve az úszó mozgását. Ahogy a fürdőruha egyre nagyobb, a felülete is megnő, ezáltal rontja a test hidrodinamikus alakját. Ezért az úszónak nagyobb vízellenállást kell legyőznie, így nagyobb erőt kell kifejtenie az úszáshoz.
 

Egy tipp a végére

Az ellenálláson alapuló edzés a legjobb módja az erő, az állóképesség és teljesítmény fokozásának. Az erősítőgumikkal történő szárazföldi edzéshez képest ez a módszer természetesebb.
 
Még ez sem elég? A maximális vízellenállás érdekében használhatunk tenyérellenállásokat és lábbóját is.
 
Nem olyan könnyű, mint amilyennek látszik, az ellenállás elég jelentős, így ha még nem sajátítottuk el teljesen a helyes technikát, jobb ha tartózkodunk ezektől az eszközöktől, mert akár sérüléshez is vezethet a használatuk.


További hasznos termékek