Úszószemüvegek lencséinek színváltozatai

A szemlencse minden színének van funkciója, melyik ideális az Ön számára?

Tükrözött vagy színes?

Az úszüszemüvegek lencséi több fajta színben léteznek. Legnépszerűbbek biztosan a füstösek (szürkésbarna szín), az áttetsző, kék és tükrözöttek. Mi a különbség köztük? Miért készülnek a különböző színű lencsék? Nem pusztán  formatervezésről van szó, néhány szín felülmúló hatással van a vízre, míg mások enyhítik a fényt. Például a tükrözött színű lencsék tükrözik a fényt, ha bele nézünk az úszó szemébe, aki ilyet visel, akkor nem fogunk a szemébe látni, de ő nekünk igen. A szabadtéri medencében ezek alkalmasak, míg a fedett medencében alacsonyabb megvilágításnál nem ideális választás. Most bemutatjuk a különböző színű lencsék feladatait.

Tükrözöttek

A tükrözött lencsék általában sötétebbek, de ez nem szabály. A polikarbonát színétől és a tükörréteg erejétől függ. A szemüveg különösen alkalmas kültéri úszásra vagy szabadtéri úszómedencékbe. Eliminálják a napfényt, és nem terhelik a szemünket. A tükrözött lencsék színei is lehetnek, például arany, kék, rózsaszín vagy pirosak. De ez csak dizájn jellegű dolog.

Füstös

Hasonló funkcióval rendelkeznek, mint a tükrözöttek, azzal a különbséggel, hogy kissé világosabbak lehetnek. Ezenkívül csökkenti a színek teljes fényerőjét anélkül, hogy túlzottan torzítanának. Azonban az adott szemüveg színárnyalatán függ, így mindig kiválaszthatja, hogy mennyire füstöset szeretne.

Kék

A kék szemlencséket úgy tervezték, hogy csökkentsék a víz tükrözését, és éles fényviszonyok mellett biztosítsák a beltéren és a szabadban való láthatóságot.

Lila/Rózsaszín

Ezek a színes lencsék az objektumok legjobb kontrasztját kínálják a zöld vagy kék háttér ellen, ami jó választás kültéri használatra.

Sárga / narancs

Ezek az árnyalatok gyakorlatilag kiküszöbölik a színspektrum kékjét, így a vízben minden éles és tiszta, valamint megvilágítja a medencét. Ideális beltéri terekhez.

Áttetsző

Előnyük, hogy tiszta képet biztosítanak színes torzítás nélkül. Ideális beltéri úszómedencékbe.

Polarizált szemüvegek

Hasonlóképpen ahogy a napszemüvegek, az úszószemüvegek is lehetnek polarizálta. A polarizált szemüvegek tisztább látást biztosítanak, mivel visszaszorítják a kellemetlen káprázást.

Hogyan működik a polarizáció (a kép balra polarizált szemüveg nélkül)

A lencsék színeivel tehát meglennénk. Jöhetnek a tömítés típusai. Segítünk, és tanácsot adunk sorozatunk következő részében az úszószemüvegekről ;-)



További hasznos termékek