Az úszóknak szánt hátizsákok összehasonlítása

Olyan hátizsákot keresel, amelyet nemcsak a versenyekre, hanem az úszóedzésekre is magaddal hordhatsz és minden cuccod elfér benne? Szinte minden nagyobb márka, például a TYR, az Arena vagy a Speedo kínálatában találhatsz ilyet, de vajon melyik a legjobb, a legnagyobb vagy a legpraktikusabb? Fogtunk hát 5 hátizsákot (egyet-egyet az Arena, a TYR, a Speedo, a Mad Wave és a Finis választékából), és odaadtuk őket kolléganőnknek, Barbarának, hogy hasonlítsa össze és tesztelje le őket. Lett közülük persze győztes is :) Ha kíváncsi vagy, hogy melyik az, olvass csak tovább!

Finis Team Backpack 2.0

Mad Wave Lane 70 backpack

Speedo Teamster 2.0 Rucksack 35 litrů

Arena Team Backpack 45

Tyr Alliance Team Backpack 45L

Az összehasonlítást azzal kezdtem, hogy megpróbáltam mindegyikbe bepakolni az edzőcuccaimat. Mindegyikbe kényelmesen belefért minden: az uszonyok, a búvárpipa, az úszódeszka, a szivacs, a tenyérellenállások és a többi nélkülözhetetlen kellék.

A legtágasabbnak az Arena Team Backpack 45 és a Tyr Alliance Team Backpack 45L bizonyult. Mindkét hátizsáknak hatalmas főzsebe és számos kisebb zsebe van. A Tyr modelljének szerintem jobban megoldották a cipőzsebet, mint az Arenánál. Mind a két zsák elég nagy ahhoz, hogy akár egy hosszú hétvégére is bepakoljunk beléjük, tehát nem csak az uszodába lehet használni őket.

 

Ha a 35 literes Speedo Teamster 2.0 Rucksackott és a Finis Team Backpack 2.0-t hasonlítom össze, mindegyiket más-más célokra ajánlanám. A Finis azok számára ideális, akik a munkahelyükre is magukkal akarják vinni azt. Ez a hátizsák nagyon elegáns, így a melóban sem kell szégyenkezned vele. A Speedo zsákja ezzel szemben sokkal sportosabb hatást kelt, kívülről kisebbnek is tűnik, de valójában nem az. Ez a zsák gyerekeknek is ideális. Tökéletes viseletet biztosít, és egyáltalán nem tűnik ormótlannak a hátukon. Ők sem fognak tiltakozni ellene, hiszen a számos szuper szín és minta közül válogathatnak.

A Mad Wave hátizsák méret szempontjából az arany középutat képviseli. Jó sok zsebe van, és több színben is elérhető. Ezt a zsákot viszont gyerekeknek nem ajánlanám, mert relatíve nehéz. 

Az összes hátizsákot ár/teljesítmény arányban összehasonlítva én mindenképpen az Arena Team Backpack 45-öt választanám. Mind közül ugyanis ez a legolcsóbb és egyben nagyon praktikus! Ráadásul még egy kis zsákot is rejt magában, amit külön is lehet használni. Persze a többit is jó szívvel lehet ajánlani, hiszen mindegyiknek megvan a maga előnye és a neves gyártók ügyelnek arra, hogy csak csúcsminőséget adjanak ki a kezükből. Válaszd azt, amelyik a legjobban tetszik!

 

Összehasonlító táblázat ár / méret / egyéb előnyök szerint

Finis

Ár: 31 350 Ft

Űrtartam: 35 liter

+: elegáns külső, karabiner

Mad Wave

Ár: 39 195 Ft

Űrtartam: 40 liter

+ külön zseb az úszószemüvegnek, széles főzseb nyílás

Speedo

Ár: 29 785 Ft

Űrtartam: 35 liter

+ mérete és kialakítása révén gyerekeknek is alkalmas, számos szín

Arena

Ár: 27 430 Ft

Űrtartam: 45 liter

+ rengeteg zseb, tágas, karabinerek

Tyr

Ár: 30 570 Ft

Űrtartam: 45 liter

+ sok zseb, cipőzseb, karabinerek



További hasznos termékek