Hogyan válasszunk úszósapkát?

Az úszósapka kiváló társ minden úszó számára, függetlenül teljesítményétől. Már elavult az a tévhit, hogy aki sapkában úszik a medencében az csakis verseny úszó lehet. Az úszósapkák különböző anyagokból, színekből, mintákból és méretekből állnak. Nézzük meg, hogy milyen típust érdemes vásárolni és hogyan kell kiválasztani a megfelelőt.

Miért visejünk úszósapkát?

Az úszósapkáknak számos funkciójuk van. Védi a hajat a klórtól vagy tengervíztől, mely roncsolja és szárítja azt. emekRmek tulajdonság az, hogy a sapka alá elrejthetjük hajunkat, így nem fog zavarni úszás közben. Így kényelmesen úszhatunk, és nem fog a hajunk a szemünkbe lógni. Ha hűvösebb vízben úszunk, a sapka előnye, hogy melegíti a fejünket és a füleinket. Végül, de nem utolsósorban az úszósapka csökkenti a víz ellenállását, ami különösen fontos a versenyző úszók számára.

Hogyan válasszunk úszósapkát?

Úszósapkát elsősorban szövete vagy alakja szerint lehet kiválasztani. A legfontosabb az, hogy tökéletesen illeszkedjen fejünkön és kényelmesen érezzük magunkat benne. 

   

Úszósapkák szövetei

   

Úszósapka alakja és típusai

Milyen szövetből készülhetnek az úszósapkák és tulajdonságaik?

 

 

A gyártási technológiája az egyes úszósapkáknak és szabásainak módjai?

Hogyan válasszunk úszósapkát gyerekeknek?

A gyermek úszósapkák kisebbek, mint a felnőtteké, és általában gyermekmotívummal is rendelkeznek. A gyermekek méretei univerzálisak, és a legtöbb esetben nem oszlanak több változatra. Az iskoláskor előtti gyermekeknek és a 8 évesnél idősebb gyermekeknek ajánljuk ezeket a gyerek úszósapkákat.

 

Vegye azonban figyelembe a gyermek hajának hosszát. Ha egy 6 évnél fiatalabb, hosszú hajú kislányról van szó, automatikusan válassza a felnőtt úszósapkákat, a hosszú haj növeli a fej kerületét. A kiválasztásnál segíthet az egyes gyermek úszósapkák leírásában közölt mérettáblázat. Ha a gyermekének hosszú haja van, mindenképpen pár cm-vel nagyobb sapkát keressen.



További hasznos termékek