Hogyan válasszunk úszó szemüveget

Hogyan válasszuk ki a megfelelő úszószemüveget, mellyel kényelmes és kellemes az úszás?

Az úszó szemüveg kiválasztása nem egy egyszerű dolog, főleg azoknak akik nemtudják személyesen kipróbálni őket. A mi útmutatónkban az úszószemüvegekről, bemutatjuk önöknek az szemüvegek alaptípusait és eláruljuk kinek melyik alkalmas. Az illető kiválaszthatja, hogy melyik a legmegfelelőbb az úszás fajtájához. Hát kezdjünk bele!

 

Milyen színű lencse a legalkalmasabb az ön számára?

Miért színesek a lencsék és mire valók a színek?

 

Hogyan válasszunk tömítést?

A tömítések közötti különbségek és előnyei/hátrányai

 

Orrnyereg kiválasztása és előnyei

 

Miben különböznek egyes orrnyergek.

 

Milyen típusú pánt a legelőnyösebb?

 

Milyen típusai vannak az úszószemüveg pántjainak és mit várhat el tőlük.

 

 

 

Dioptriák segítségével nézitek a világot?

Nem gond. Már régóta nem igaz, hogy az emberek látás károsodással nem élvezhetik az úszást, elég kiválasztani a megfelelő dioptriájú úszószemüveget.

Párásodik az úszószemüvege?

Minden minőségesebb úszószemüveg manapság már el van látva antifog réteggel, mely megelőzi a párásodást és védve van az UV sugárzás ellen. Ez a réteg a szemüveg belsején  a gyártó által van befújva. Ez egy gyenge nem látható réteg, mely nagyon érzékeny az érintésre, vagy a gyakori érintkezésre klóros vízzel. Ezért ajánljuk, hogy minél kevesebbet ill. szinte soha ne érjen a lencse belső feléhez. Ahhoz, hogy ez az antifog réteg tovább tartson, jó ha átöblíti úszás után tiszta vízzel és hagyja, hogy megszáradjon. Egyedül így maradhat tartós a réteg, de ez sem tart örökké.


Hogyha a szemüveg párásodik, antifog spray-el segíthet a baján. Fújjátok a lencse belső felére és hagyjátok megszáradni. Nem minden szemüvegnél 100%-os a hatás. A szemüvegek sok mindenre érzékenyek, mint pl. a nagy mértékű izzadás, a bőr PH értéke, a víz melegsége stb. Az, hogy hogyan működik az antifog spray, csak akkor tudod meg, ha magad is kipróbálod.

 



További hasznos termékek