Hogyan válasszunk úszószemüveget

Hogyan válasszunk olyan úszószemüveget, melyben öröm úszni?

A megfelelő szemüveg kiválasztása elég nehéz dolog, főleg azoknak, akiknek nincs lehetőségük személyesen felpróbálni. Webshopunkban több, mint 200 fajta úszószemüveget kínálunk. Az útikönyvünkben bemutatjuk az alapvető típusú szemüvegeket és eláruljuk, hogy melyik kinek és mire a legalkalmasabb. A cikk elolvasása után kiválaszthatja magának a legideálisabbat.

Gyerek úszószemüvegek

 

► Az úszás kezdeteihez és rekreációs úszóknak

Gyerek úszószemüvegeket a koruk alapján 2-3 évesek és 6-14 évesek szerint különböztetjük meg. A legapróbbaknak, a legideálisabb olyan szemüveg, mely kis arctípusra készült, nem nyomja a gyermek arcát és nem folyik bele a víz, valamint ellenálló és minőséges. Általában széles lencsékkel rendelkeznek, így a gyerekek könnyen felhelyezhetik akár saját maguknak is.

► A kis versenyzőknek

A gyerek verseny úszószemüvegek, minőségileg a felnőtt úszószemüvegeknek felelnek meg, de méreteiben kisebbek. Minőséges úszószemüvegekről van szó, párásodás gátló réteggel. Áruk viszont kedvezményesebb, mint a felnőtteké.

 

 

Felnőtt úszószemüvegek

► Triatlonozóknak remek kilátásra van szükségük

A triatlonozók széles látószöget igényelnek, hogy lássák mi történik körülöttük, ezért ezek a szemüvegek szélesebbek. Minőségesek, ellenállóak, remek tömítéssel, hogy kibírják az esetleges összeütközést a versenyek alatt. A nyílt vízen való versenyzésre leginkább füstös, tükrözött vagy polarizált üvegek ajánlatosak.

► Úszószemüvegek sportolóknak és rekreációs úszóknak

Szemüvegek egész sora áll készen rekreációs úszóknak és edzeni vágyóknak. Lencsék színeiben különböznek, általában puha és kényelmes tömítéseik vannak és egyszerű a beállításuk a cserélhető orrnyergeknek köszönhetően. A szemüvegek vagy masszívabbak, vagy pedig klasszikus elválasztott lencsékkel rendelkeznek.

► Kizárólag hölgyeknek

A nőknek általában kisebb az arcuk, ezért a klasszikus úszószemüvegek  nem minden esetben megfelelőek. Ezért a hölgyek számára kialakított szemüvegek lencséje és orrnyerge kisebb, hogy minél jobban illeszkedjen a női archoz. Általában hátul kettéágazó a pántjuk, hogy jobban tartsanak. Nem utolsó sorban ezeknek a szemüvegeknek gyengéd női dizájnjuk van.

► Versenyzőknek

A verseny úszószemüvegek nagyon minimalisztikusak és alacsony profilúak, hogy minél alacsonyabb legyen az ellenállásuk a vízben. Némelyik szemüvegnek nincs tömítése és a lencséi egyenesen a szemre helyezhető - svéd úszószemüvegeknek hívják  és idő kell, hogy megszokjuk őket. Ha viszont a kényelmesebb úszószemüvegeket szeretitek akkor találtok nálunk tömítéssel ellátottakat is.

►Úszás a szabad ég alatt

Némely szemüvegek speciálisan a nyílt vizekre lettek tervezve. Ezeknek a szemüvegeknek magasabb az UV elleni védettségük és sötétek a lencséik, általában füstös vagy tükrözött. Nagyon gyakran polarizáltak, így a kilátás bennük élesebb és az éles fénytől is véd.

►Dioptirás úszószemüvegek

Dioptrián keresztül figyeli a világot? Nem számít. Már rég nem érvényes, az, hogy az emberek látás zavarokkal nem élvezhetik az úszást, elég csak megfelelően választani. Olvasson többet a dioptriás szemüvegekről.

 

Miben különböznek továbbá a szemüvegek, vagy válasszon még aprólékosabban

 

Milyen színű lencsék a megfelelőek?

Mire valóak a különböző lencsék színei és mire valóak a más és más fajta színezésű lencsék?

Hogyan válasszunk tömítést?

Egyes tömítések közötti különbségek, előnyei és hátrányai.

 

Milyen típusú orrnyergek léteznek?

Az orrnyergek közötti különbségek, előnyei és hátrányai. Melyik a legjobb?

Milyen típusú pánt a legjobb?

Milyen típusú pántok léteznek és mit várhatunk tőlük?

 



További hasznos termékek