Hogyan válasszunk úszó szemüveget

19.10.2016 Tanácsolunk

Hogyan válasszuk ki a megfelelő úszószemüveget, mellyel kényelmes és kellemes az úszás?

A pántok típusai és állíthatósága

14.10.2016 Tanácsolunk

Fontos része a szemüvegnek a pántja is. Mi most leírjuk, hogy milyen típusokkal találkozhattok.

Minden úszószemüvegnek más és más pántja van. A többségük szilikonból készül. A szilikon tartós, antiallergén és elasztikus. Tehát nézzük meg a leggyakoribbakat.

Az orrnyergek típusai

14.10.2016 Tanácsolunk

Az orrnyergek típusaira fókuszálva

A szemüvegek tömítéseinek típusai

14.10.2016 Tanácsolunk

A tömítések az arc és a merev lencsék keretei között található. Létezik egy jó néhány típus és mi bemutatjuk önöknek azokat, amelyikkel leggyakrabban találkozhattok.

Az úszószemüvegek lencséinek színei

14.10.2016 Tanácsolunk

Minden színnek megvan a sajátos feladata. Melyik az ön számára a legideálisabb?

Brad Synder: háborúban vesztette el a látását, egy évvel később megszerezte a paraolympiai aranyérmet

A riói nyári paraolympiai játékok 5 nap múlva kezdődnek. Biztosak lehetünk benne, hogy a startvonalon rengetek szívszorító és példaértékű élettörténet fog találkozni. Az amerikai úszó Brad Synder a Finis csapatból, medencébe veti magát négy érzékszervel. A látását a háborúban vesztette el, de egy évvel később már a himnuszt halgatta a dobogón, Londonban. Mi segítette át a nehéz időkön, és hogyan szemléli a handicap-et a többi paraolympiai sportoló, akik eredetileg a hadseregben szolgáltak?

Tíz kérdés Fanda Schovalnak, a sportex csapat új tagjának

Ma a Sporteon csapatunk ismét új taggal gazdagodik – Fanda Schoval aki testével és lelkével a sportnak él. Találkozhattok vele üzletünkben itt Prágában vagy blogunkon. Többet már Fandától tudhattok meg akit szintén nagyítónk alá vettünk.

Mallory Weggemann- út a paraolympiai aranyért

Pár posztal ezelőtt Diana Nyad történetét olvashattáttok, aki az ő kitartó küzdelmével hatvan évesen teljesítette be legnagyobb álmát. Ma Mallory Weggemann-t, mutatjuk be egy fiatal úszónőt a Finis csapat tagját, aki 18 éves korában kerekes székre kényszerült. Az úszás segített neki abban, hogy megtudjon birkózni az élet nagy csapásával. Nagyszerűen sikerült neki. Ezt a nyakában fénylő aranyérem is bizonyítja, melyet a Londoni paraolympián szerzett. Az út ami ehhez vezetett, viszont nem volt egyszerű...

Hogyan válasszunk magunknak orrcsipeszt és füldugót

Úszódresszek, úszósapkák és szemüvegek. Ezzel a három dologgal vetitek magatokat leggyakrabban a vízbe. Lám most új dolgokat kaptunk az efektívebb  és színesebb edzésekhez. Ma a kínálatunkon füldugók, orrcsipeszek, apróbb segédeszközök vannak, melyekre gyakran rákérdeztek. Hogyha azok közzé tartoztok akiknek a fülük és orruk szárazon kell, hogy maradjon, olvassátok.

Diana Nyad úszónő elképesztő története

Azt gondoljuk, hogy az úszás egy olyan sportág, amely mindenkinek szól. Ambíciótól és kortól független. Ma Diana Nyad távúszónő történetét meséljük el nektek, aki élő példája annak, hogy mennyire lényegtelen az életkor céljaink eléréséhez. A legnagyobb álmát 64 éves korában érte el hatalmas lendületével és példaértékű bátorságával. Reméljük, hogy a következő sorok számotokra is elég inspiráló lesz saját céljaitok megvalósításához.

A gyerek monofinek rejtélye megoldva!

Az elmúlt időszakban azon törtük a fejünket, hogy miért tűnnek el szinte azonnali gyorsasággal gyerek monofinjeink és honnan ez a nagy érdeklődés iránta. Esetleg valamiféle kampány folyna a monofinekkel való úszással kapcsolatban melyről sejtésünk sincs? A választ egy édesanya nyújtotta nekünk, aki épp egy gyerek monofint készült  fizetni pénztárunknál.

Hogyan élvezzük ki a nyaralást gyermekeinkel

A gyerekek gyakran beérik a kerti medencével vagy akár egy pocsolyával a ház mögött. De a fürdés “sósan” az az igazi kaland! Van egy pár ötletünk, hogyan dobd fel a tengeri fürdőzést a kis úszni vágyó csemetédnek :-)

További hasznos termékek