Az úszás történelméből

7.5.2018 Tanácsolunk

Az úszás ősrégi tevékenység, melyet az emberek jóformán azóta űznek, mióta a víz és az emberiség meglátta a napvilágot. Már az ókori Egyiptomból is maradtak fenn olyan festmények, melyen úszó alakok láthatóak. Abban az időben persze az úszás elengedhetetlen volt a túléléshez. Akár a folyón kellett biztonságosan átjutni, akár a vízben gázolva haladni, hogy az ember ne fulladjon meg, az úszás fejlődése azóta hosszú utat tett meg.

Ha picivel tovább ugrunk az időben, az ókori Görögországba, rájövünk, hogy az úszást a legfontosabb tantárgyak közé sorolták.

Helyes lábtempó?

30.4.2018 Tanácsolunk

A kérdés a címben természetesen arra utal, hogy milyen is a lábtempó helyes technikája a mellúszásnál . ;-)

Lábak, karok, minden harmóniában, avagy miként érjük ezt el?

30.4.2018 Tanácsolunk

Az előző részekben azt mutattuk be, miként használjuk helyesen lábainkat és karjainkat mellúszásnál. Most egy magasabb szintre lépünk,ez pedig az összmunka. Ahhoz, hogy megfelelően ússzon, nagyon fontos a lábak és karok harmonikus összmunkája.

Karmunka a mellúszásnál

30.4.2018 Tanácsolunk

Az úszóiskolánk első részét annak szenteltük, milyen is a megfelelő lábmunka az úszásnál. Ezúttal a karok munkáját vesszük górcső alá.

Hogyan ússzuk helyesen a mellúszást?

30.4.2018 Tanácsolunk

Már néhányszor találkozhattak blogunkon azzal a tézissel, mely szerint minden úszásnem ősanyját nem is olyan egyszerű úszni. S bár az úszás általánosságban véve jó hatással van az egészségre, ez a technika megterheli a nyaki gerincet és a nem megfelelő testhelyzet miatt az az úszásnem lassít is minket. Az úszásnál pedig az egyiket sem szeretnénk a felsoroltakból. Miként kezdjünk hát helyesen hozzá a mellúszáshoz?

A klór hatása a hajra

18.4.2018 Tanácsolunk

Klór, jobban mondva a klórsav, a klór vízben való feloldásával keletkezik. A medencékbe a látogatók biztonságosabb fürdéséjért teszik. Hatásosan meggátolja a mikroorganizmusok növekedését és megsemmisíti őket. Ez a sav még aktívan reakcióba lép minden organikus és anorganikus anyaggal, amelyek a vízben előfordulnak. És az Ön teste és haja határozottan organikus.

Dolgozzon úszóképességei csiszolásán a medencén kívül is

9.4.2018 Tanácsolunk

Fejlődni akar az úszásban, de nincs a közelében medence? Ne csüggedjen, vannak más lehetőségek is, ahogyan javíthatja a kondíciót és az úszótechnikát. Vessen hát egy pillantást ötleteinkre. 

Mivel lepnek meg az Adidas fürdőruhái?

6.4.2018 Termék típusok

Az óceánokba minden évben nagyjából 8 millió tonna műanyag kerül. Tehát ha elképzel egy klasszikus tehergépkocsit olyan, mintha minden pillanatban egy rakomány műanyag hulladékot öntene az óceánba.Az a szám elrettentő!

A 20 legérdekesebb úszással kapcsolatos tény, melyről (talán) még nem hallott

20.3.2018 Tanácsolunk

Bár kevesen tudják, de az úszás varázslatos világa tele van érdekességekkel, melyek biztosan felkeltik a figyelmét. Olvasson hát bele a 20 legérdekesebb ténybe az úszás környezetéből.

Splash About – úszó segédeszközök a legkisebbeknek

14.3.2018 Termék típusok

A Splash About elnevezés bár újnak tűnhet, az igazság az, hogy ez a vállalat közel 25 éve látja el az úszóvilágot termékeivel. Több mint 25 éve foglalkozik ez a vállalat az úszáshoz szükséges termékek tervezésével és fejlesztésével, melyekre bátran támaszkodhat, s melyek az egész világon ismertek. Mivel is tört magának utat ez a cég a világban, és mely termékeiket találja meg webáruházunkban is? A válaszokat megleli az alábbi cikkben. ;)

Miért van szükség klórálló fürdőruhára?

8.3.2018 Tanácsolunk

Tudta, hogy az úszómedencékben található klór komolyan károsíthatja fürdőruháját? Pedig ez tény! Sajnos azonban erről továbbra is sokan nem tudnak. Így aztán mikor fürdőruhát keresnek, főként az érdekeli az embereket, hogyan mutat majd egy-egy darab, nem pedig az, milyen anyagból készült. Ennek következtében a csodaszép ám nem praktikus fürdőruha a szekrényben végzi, mert a klór nagyon gyorsan tönkreteszi. Ezért az olyan úszók számára, akik rendszeresen edzenek, akár heti több órán át is, fontos szempont a választott modell anyagára vonatkozó adat is.

A versenyúszódresszek valóban hozzásegítik a jobb eredményekhez?

8.3.2018 Tanácsolunk

A versenyúszódresszek olyan téma, melyről az úszói közösségben nem egy vita robbant már ki. Ha a nem túl távoli múltba tekintünk vissza, rájövünk, hogy nem egy professzionális úszó versenyzett olyan úszódresszben, mely telis tele volt különböző egyedi technológiával azért, hogy minél jobb teljesítményt nyújthasson.

További hasznos termékek